Tuinontwerp en tuinarchitectuur

'Wie een paradijs op aarde wil maken, heeft Godsvertrouwen, twee en veertig handboeken, een hoofd vol met ideeën, zeven jaren tijd, de modernste computertechniek, sterke zenuwen en twee groene duimen.......................... of een landschapsarchitect nodig'

citaat: Duitse bond voor landschapsarchitecten.

De tuinarchitectuur in ons land heeft een grote historische traditie. Al eeuwen geleden werden hier vermaarde tuinen aangelegd, één van de vruchten van de Gouden Eeuw. Er is veel veranderd sinds Vredeman de Vries in de 17e eeuw formele tuinen ontwierp, later gevolgd door Daniel Marot en ook de introductie van de landschapstuinen van Zocher en Petzold ligt ver achter ons, maar de tuinarchitectuur is nog altijd diep geworteld in die traditie. Het ontwerp van een goede tuin vraagt om ambachtelijke kennis en vaardigheden, waarmee eigentijdse oplossingen ontworpen worden voor de eisen en problemen van deze tijd.

Een tuin is een afgezonderd stukje landschap, waar een zorgvuldig ontwerp zeer veel bij kan dragen aan de uiteindelijke belevings- en gebruikswaarde. Om onze professie te vrijwaren van amateurisme is ‘tuinarchitect’ is een beschermde titel en is ons bureau geregistreerd.

ONS MOTTO:

'We doen geen buitengewone dingen, maar gewone dingen buitengewoon goed.'

Spiegelvijver

Tuinontwerp

Groenontwerp voor tuinen en openbare buitenruimten.