aanzicht

uitgangssituatie

uitgangssituatie

na uitvoering

de zitvlonder

de trap

de pergola

Lindemansadvies en oplossingen

Opdracht: eerste ontwerp voor Fam.Collette

Locatie: Drachten Morrapark

Wij werden gevraagd een ontwerp te maken voor een tuin van de fam. Colette. De verbetering moest een modern ontwerp inhouden en de afwatering moest worden verbeterd. De bewoneers wilden hun privacy waarborgen t.o.v. het fietspad dat achter de tuin liep.

In de grassentuin is de beplanting geselecteerd op een grijze kleur met hier en daar donkere accenten, waardoor de bamboes en grassen beter uitkomen. Hierdoor doet de tuin bijna tropisch aan. De plantvakken en lijnen geven door de strakke vormgeving een modern ontwerp dat de architectuur van het huis onderstreept. Het water verbeeldt een beek en verbind de onderdelen van de tuin. Nadat het door een bak met stapstenen stroomt eindigt het water bij het zitje onder de elzen.

Probleemstelling;

Na een aantal jaren geen onderhoud was beplanting in de tuin te ver doorgegroeid en verwaarloosd. Ons werd gevraag het ontwerp aan de wensen van de nieuwe eigenaar aan te passen.

Zo lag de tuin erbij na twee jaar geen onderhoud

 

Tweede opdracht: fam van der Meulen

Ons bureau werd gevraagd een nieuw voorstel te maken voor de achterzijde. De tuin moest aan de waterkant meer open worden en de vlonder werd weer hersteld. Het ontwerp werd een tuin op de oever met een sterke hoofdas. Met de toevoeging aan de strakke vakken is een nieuwe dimensie aan deze tuin toegevoegd.

Onze rol;

Wij hebben als bureau de reconstructie en verbetering vormgeven zodat er een eenheid tussen het nieuwe programma van eisen en de betstaande kwalitiet onstond. Het geheel is een eenheid geworden.